7 Ekim 2015 Çarşamba

Uçak ikaz lambaları,ICAO Standartlar

ICAO Standartlar


Sivil havacılık faaliyetleri, başta Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC), Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenlik Teşkilatı (EUROCONTROL) ve Avrupa Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) olmak üzere uluslararası örgütler tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde yürütülmektedir.
ICAO ( Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü ) ‘ nün amacı uluslararası sivil havacılığın emin ve düzenli bir şekilde geliştirilmesidir.
ICAO Annex 14 Cilt 1, 6 Edition, Temmuz 2013, Bölüm 6, de belirtilen tüm standartlara göre yüksek yapılardan işaretlenme yapılması gereklidir.
Sivil havacılığın emniyeti ve güvenliğiyle ilgili gerekli tüm kurallar Örgüt tarafından saptanmakta olup, bunların ulusal düzeyde uygulanma durumları, ICAO bünyesinde kurulmuş mekanizmalara yoluyla denetlenmektedir. Herhangi bir ülkenin uluslararası sivil havacılığın güvenliğini ya da emniyetini düzenleyen kurallara uymaması, bu ülkeye uluslararası uçuş yapılmamasına, dolayısıyla sivil havacılığa bağlı birçok alanda zarara ve gelir kaybına neden olabileceğinden, üye ülkeler, ICAO kurallarına mümkün olan en geniş kapsamında uymaya özen göstermektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder